Madara 100% natuurlijk, eco-cert groene cosmetica www.schoonheidssalonyvonnepurmerend.nl

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn veel minder belastend voor het milieu dan de conventionele cosmetica producten.

De ingrediënten bij natuurlijke producten zijn grotendeels afkomstig van biologische landbouw. Deze groene cosmetica is biologisch afbreekbaar. Bij het maken van chemische werkstoffen voor crèmes komen veel gifstoffen vrij die het milieu verontreinigen. Bij een biologische productiemethode wordt er bij elke stap rekening gehouden met het functioneren van het ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Tevens voldoet de productiemethode aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

Wat zijn de voordelen van biologische producten?

Biologische producten werken zeer goed op onze huid doordat de ingrediënten overeenkomen met de stoffen die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. De huid hoeft geen toxische stoffen af te breken. Zij kan zich volledig richten op haar taken als de huid beschermen tegen vochtverlies. Crèmes op natuurlijke basis ondersteunen de functies van de huid.

Biologische huidverzorging bevat géén conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, ftalaten, propyleen glycol, mineraal-oliën, PABA, petrolatum, paraffine of andere chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en natuur.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en zal door natuurlijke huidverzorgingsproducten geen toxische stoffen meer absorberen. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu.

Afname van het aantal huidallergieën en overgevoeligheidsreacties van de huid. Natuurlijke cosmetica wordt vaak wel goed verdragen op een overgevoelige, allergische huid.

Natuurlijke cosmetica met Eco-Cert keurmerk

Goed nieuws! Er is een keurmerk voor natuurlijke cosmetica waardoor je weet dat je verantwoorde producten gebruikt. Het Eco-cert is een keurmerk voor persoonlijke huidverzorging ook wel Cosmos Organic genaamd.

Cosmos Organic Eco-Cert stelt de volgende eisen:

95% van de plantaardige ingrediënten moet van biologische oorsprong zijn. Er moet een bedrijfsmilieuplan zijn. Daarnaast zijn er strenge eisen op het gebied van verpakkingen en afbreekbaarheid van ingrediënten. Er zijn negatieve lijsten van ingrediënten. Ook is er is een verbod op microplastics en zijn er eisen aan gebruikt palmvet.

Vandaag de dag zijn er heel veel groene cosmetica merken die je huid zacht en glad maken. Gelukkig is er volop keuze uit producten voor het gezicht, lichaam en haar. Probeer het uit! Natuurlijke huidverzorging werkt evengoed als de conventionele cosmetica!