Winter huidtips www.salonyvonnealberts.nl

Huidtips voor in de winter

Lage temperatuur geeft een drogere huid

Zowel buiten als binnen wordt de lucht droger waardoor de huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk om in de winter de huid extra te voeden.

De huid heeft extra voeding en vocht nodig om uitdroging te voorkomen. Speciaal voedende serums, vollere crèmes en verzachtende maskers verzorgen je huid optimaal in de winter. Extra vocht door meer water te drinken werkt zeer goed evenals en een vochtregulerend serum aanbrengen onder de crème.

Huidtips voor in de winter

1. Gebruik een voedend serum

2. Gebruik een vollere dag- en nachtcrème

3. Verzorg je handen extra

4. Vervang je bodylotion voor een bodycrème

5. Drink voldoende water

 

1. Gebruik een voedend serum

Je kunt onder je crème een serum gebruiken om de huid in optimale conditie te krijgen. Een voedend serum geeft een extra beschermend laagje tegen kou en uitdroging.

2. Voedende crèmes

In de winter is het prettig om een vollere dag- en nachtcrèmes te gebruiken om het droogtetekort te kunnen aanvullen.

3. Voedt je handen

Gebruik s’ochtends en s’avonds een voedende handcrème en draag handschoenen buiten. Dit voorkomt het uitdrogen van de handen en het ontstaan van kloven in de nagelriemen.

4. Verzorg je lichaam

Douche niet te warm en te lang want dit droogt je huid extra uit. Vervang je bodylotion (bevat meer vocht dan voeding) voor een bodycrème, body butter of huidolie zodat de huid meer gevoed wordt.

 

Een mooie huid in de winter

Gebruik voedende crèmes om uitdroging te voorkomen. Drink voldoende water of groene thee om het vochtgehalte op peil te houden. Tevens kun je bij zeer koud weer je lippen beschermen met een verzorgende lippenbalsem.