Een mooie huid krijg je bij www.schoonheidssalonyvonnepurmerend.nl

Wat is de beste zonbeschermingsroutine?

Wil jij je huid op de beste manier beschermen tegen zonvebranding en te snelle huidveroudering? Breng dan op zonnige dagen een zonnebrand crème aan. De natuurlijke zonbeschermingsproducten beschermen je huid tegen de schadelijke UV-A en UV-B stralen en ze bevatten veel verzorgende, anti-aging ingrediënten. De schoonheidsspecialiste van Ecocosmeticx vertelt je in deze blog wat de beste zonbeschermingsroutine is voor jou.

Waarom zou je zonnebrandcrème gebruiken?

De zon zorgt ervoor dat je huid erg vochtarm wordt -naast dat je huid kan verbranden en veel zonschade geeft. Een zonnecrème zorgt ervoor dat je langer in de zon kunt zonder dat je huid snel verbrandt. De beste zonverzorgingsroutine is om dagelijks een zonnebrand crème aan te brengen met een SPF 30 tot 50. In de natuurlijke zonneproducten voor het gezicht zitten hydraterende, verzorgende en anti-aging werkstoffen om uitdroging en vroegtijdige veroudering zo goed mogelijk tegen te gaan. Daarnaast adviseren wij om het lichaam in te smeren met een verzorgende zonnenbrandcrème.

Hoe vaak en hoeveel zonnebrand kun je het beste aanbrengen?

Breng 15 minuten voordat je de zon ingaat zonnebrand aan op je gezicht en lichaam. Afhankelijk van de tijd dat je gaat zonnebaden kun je huid meerdere malen per dag insmeren. Zonnefilters worden onder invloed van directe blootstelling aan daglicht afgebroken, niet onder invloed van tijd. Ben je op een dag voornamelijk buiten, dan raden wij je aan om iedere twee uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Tevens na het zwemmen weer opnieuw aanbrengen. Ben je heel erg gevoelig voor pigmentvlekjes gebruik dan SPF 50 en ga niet te lang in de zon zitten. Ben je voornamelijk aan het werk dan kan 1x per dag zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF aanbrengen voldoende zijn.

Voor de hoeveelheid zonnebrand aanbrengen is er de richtlijn van 2 milligram crème per vierkante centimeter huid. Dit betekent dat je voor je gezicht de hoeveelheid van een volle eetlepel dient te gebruiken. Smeer dus royaal want minder smeren betekent dat je minder goed beschermd bent tegen schadelijke UV-straling! Ons advies is om je zonnebrand rijkelijk aan te brengen meerdere malen per dag of ieder uur dat je buiten bent.

Hoe lang kun je het beste zonnen?

Een kleine hoeveelheid zonlicht zoals 20 tot 30 minuten per dag zorgt voor de aanmaak van vitamine D, een gezonde huidteint en een prettig gevoel. Dat willen we allemaal! Echter zorgen zonnestralen ook voor snellere huidveroudering, zonschade en pigmentvlekken. Excessieve blootstelling aan de zon brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee als een verhoogd risico op huidkanker. Zon daarom verstandig en ga niet teveel en te lang zonnen, smeer je meerdere malen per dag rijkelijk in en ga bij een te felle zon in de schaduw. In de schaduw bruint de huid nog 30 minuten lang voor 50% door.

Selftan voor een mooie gebronsde huid

Een Selftan, bruin zonder zon geeft de huid een mooie zongebruinde teint zonder dat je daarvoor in de zon hoeft te gaan. De ideale oplossing om snel een mooie bruine huid te krijgen. Een Selftan dient als mooie basis bij warm weer.

De beste zonbeschermingsroutine

Voor de beste zonbeschermingsroutine gebruik je op zonnige dagen een natuurlijke zonbescherming voor je gezicht waarin anti-aging werkstoffen zitten. En kies ook voor je lichaam voor de beste natuurlijke zonbescherming. Wil je het hele jaar door je huid beschermen tegen zonnestralen? Gebruik dan elke dag een natuurlijke dagcrème met SPF en geniet van een zichtbaar stralende huid.

Huidadvies tip:

Gebruik na het zonnen een hydraterend masker voor het gezicht en een Aftersun voor het lichaam. Deze producten herstellen het vochtverlies en zorgen ervoor dat je huid minder uitdroogt en langer bruin blijft. Een hydraterend masker en aftersun bevatten vochtregulerende, kalmerende en verkoelende werkstoffen en zorgen voor een mooie, gladde huid.

Madara Sun Face

Madara Sun Face Anti-Ageing SPF 30

Madara Sun Body SPF 30