De invloed van zon op de huid lees je in de blog van www.schoonheidssalonyvonnepurmerend.nl

De invloed van zon op de huid.

Zonnestralen geven een goed gevoel omdat zij het gelukshormoon efedrine aanmaken. Daarnaast zorgen UV-B stralen voor de aanmaak van vitamine D. Je lichaam heeft vitamine D nodig voor het behoud van sterke spieren en botten. Zonlicht verhoogt de weerstand van het lichaam. Vitamine D is slechts in kleine hoeveelheden uit voeding te verkrijgen. Daarom is het goed dat het lichaam vitamine D kan aanmaken met behulp van zonlicht.

Zonnebaden kan echter ook zorgen voor verbranding van de huid. Bescherm de huid goed met de juiste bechermingsfactor/ SPF. Verbrand je snel gebruik dan een hoge beschermingsfactor als SPF 30 of SPF 50. Tevens dien je meerdere malen per dag voldoende zonnecrème aan te brengen. Gebruik op extra kwetsbare delen die snel verbranden altijd SPF 50.

Is het te warm in de zon ga dan in de schaduw zitten; in de schaduw wordt je ook bruin. Het bruiningsproces dat in de zon in werking is gezet gaat nog 30 minuten door in de schaduw.

De negatieve invloed van zon op de huid.

Teveel zon op de huid kan zorgen voor huid verbranding en uitdroging van de huid.
Dit veroorzaakt vroegtijdige huid veroudering en een vergrote kans op huid ziektes. Vroegtijdige huid veroudering
ontstaat doordat de zon het collageen in de huid afbreekt en de elasticiteit van de huidvezels vermindert.
Zon daarom verstandig en ga in de schaduw zitten zodra je de zon voelt branden op de huid. Voor een mooie bruine kleur kun je naast zonnebaden een Self tan gebruiken of een body product dat direct een bruine kleur geeft.

Wil je je gezicht een mooie bruine teint geven gebruik dan een terracotta poeder
en breng deze aan op het gezicht en de hals.

Wil je langer bruin blijven gebruik dan een Aftersun na afloop van het zonnebaden. Een Aftersun hydrateert de huid optimaal zodat de bruine kleur langer behouden blijft. Tevens wordt de huid verkoelt en verzacht.