G-PHKMZR3RBTG-TRMFSVB713, GT-MJSH56L
De beste huidverzorgingstips voor het najaar www.schoonheidssalonyvonnepurmerend.nl

Hoe verzorg je de huid het beste in het najaar?

 

In het najaar daalt de temperatuur en door de toename van regen en wind droogt de huid sneller uit. De herfst is de tijd om de huid te herstellen, te hydrateren en extra te verzorgen. Na een warm seizoen met veel zon, chloor en zeewater dient de huid extra verzorgd te worden om uitdroging en te snelle huidveroudering te voorkomen. De huid heeft veel baat bij extra vocht in de vorm van hydraterende serums, crèmes, body lotions en een hydraterende shampoo.

Tips voor verzorging van je huid in het najaar.

Je kunt het beste beginnen met de huid te scrubben. Door te scrubben verwijder je het teveel aan dode huidcellen. In de zomer stapelen dode huidcellen zich zodat de huid zich beter kan beschermen tegen zonnestralen. De huid wordt dikker en daardoor ook vochtarmer. Door de dode huidcellen eraf te scrubben worden de werkstoffen van de crèmes beter opgenomen. Scrub de huid een tot tweemaal per week een neem daarna een hydraterend masker of masseer een hydraterende crème in. Scrub tevens je lichaam en gebruik een hydraterende bodylotion.

Het afnemen van de temperatuurr  zorgt ervoor dat de verwarming weer aangaat. Dit maakt de luchtvochtigheid lager en de huid vocht armer. Hydrateer je huid dus goed met een vocht regulerend serum, masker of crème.

Tevens neemt in het najaar de talg productie af. De huid kan droger worden. Dit is de tijd om de huid extra te gaan voeden. Dit houdt in dat je dag/nacht crèmes wat voller/vetter van substantie mogen zijn om droogte en schilfertjes te voorkomen. Het lichaam kan na het douchen goed ingesmeerd worden met een bodybutter of body crème om uitdroging te voorkomen.

 

Geef je huid een extra boost in het najaar

Geef je huid een extra boost met een huidverzorgingsproduct vol vitamines. Vitaminen geven de huid vernieuwde energie en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering. Je kunt de huid een oppepper geven met vitamine A/ retinol voor versnelde huidstofwisseling, vitamine E om beter te doorbloeden en vitamine C voor een frisse huid.